Alle info over boek ecologisch tuinieren

Vorstgevoelige kuipplanten vragen nu onze volle zorg. Geef ze niet zo drinkwater. Knip ze 1 tot 1/twee in en verwijder het blad bij brugmansia en fuchsia Zet ze zodanig dat jouw ze spoedig naar binnen kan brengen of heb in overvloed afdekmateriaal voor de hand om indien nodig te mogen ingrijpen.

Toch tracht je altijd om ze ook niet alang te vroeg in de serre ofwel op vliering te posten, en verkies ik ze nog in oktober en ontstaan november te beschermen en af te dekken ingeval benodigd. Laurier en oleander mogen ook enige graden vorst verdragen.

Geniet in de tuin aangaande de hete trendy herfstkleuren , betreffende een struiken welke mooie bessen hebben (malus, ilex, sorbus, pyracantha, callicarpa) en aangaande een rozebottels.

Snoei meteen alsnog de hagen en de buxusbollen voor opdat ze de gehele winter er aantrekkelijk bij staan.

Zomerbloeiende knollen en bollen welke bijzonder gevoelig bestaan wegens nachtvorst kan jouw best op tijd rooien (bv dahlia’s, begonia’s en gladiolen) Enkele bollen zoals eucomis en canna’s kan jouw na dit afsterven over het loof betreffende pot en weet overwinteren.

Verwijder afgevallen blad meteen uit een vijver. Over kleine vijvers kan je uiteraard een precies hangen. Verwijder ook afgevallen blad met het gazon. Een dikke laag zorgt wegens verkleuring en bevordert schimmel. Andere rozensoorten mag jouw meteen best beplanting, zo mogen een wortels zich nog in de warme bodem goed maken (oculatiepunt 5 cm onder een grond). Graaf ons diep plantgat, laagje compost en daaroverheen rozenmest. (liefst ook niet op een wortels). Goed een vloer aandrukken, ruim drinkwater melden en goed aanaarden.

Afgevallen blad mag op een composthoop. Louter eikenblad mag je doch mondjesmaat naar een composthoop brengen. Eikenblad bevat te veel looizuur en dat blijft gedeeltelijk in de humuslaag aanwezig. Dit zorgt bij heel wat beplanting voor problemen.

Anthemis “Sauce Hollandaise”, gaillarda en gaura lindheimeri snoei jouw best meteen, zelfs al bloeien ze nog overvloedig. Via ze nu in te uitdunnen tot 15 à 20 cm kunnen ze nog opwindende rozetten vormen en in overvloed kracht opdoen wegens volgend jaar. Blijf onkruid uit de borders verminderen want zelfs in het najaar maakt het nog zaden.

Jouw mag meteen al de gazon kalken, maar je kan dit verder nog verrichten eerstvolgende maand.

Krokussen, narcissen, lenteklokjes, tulpen enz. kan je nu al beginnen te beplanting. Handige regel voor een diepte : twee x de bolhoogte. Je persoonlijk verkies ze dieper te beplanting, kwestie betreffende de bollen ook niet te aantasten zodra ik struiken ofwel vaste beplanting verplaats. Denk er ook met ze te planten in een nabijheid van vaste planten die hun blad ontwerpen mits de bolbladeren geel worden, dusdanig dat ze deze dan bedekken.

Maak weleens een hete bloemschikcompositie met prachtige bladeren welke ons hete herfstkleur hebben. Behandeling verschillende kleuren en zet sommige bladeren op draad waardoor ze mogen gebogen geraken. Bloemschikliefhebbers bijeenbrengen nu best alle besssen voor een vogels ze opeten. Verzamel tevens een heleboel opwindende zaaddozen.

Snoei lavatera en buddleia tot een helft retour. Er deze struiken zeer oppervlakkig wortelen aankomen ze dikwijls tijdens de winter los en sterven ze af. Een eigentlijke snoei gebeurt in een voorjaarstijd.

Jouw mag nog iedere keer vaste beplanting segmenten en op een gewenste regio planten. Ook struiken en bomen mogen nu een grond in, zodat ze vanwege een winter geworteld bestaan en een http://nami-cc.org/marinku7bx/post-over-opleiding-tuinieren-51752.html groeivoorsprong hebben ten opzichte betreffende die welke je in een voorjaarstijd plant.