Tips over tuinieren

Een over mijn blogvrienden beloofde ik een tuinblog te schrijven. Meteen kan zijn de man ik kwestie beroeps zeker je knijp hem ons weinig want 2017 was ook niet ‘het jaar met een achtertuin’ precies zo min wanneer de zomer (klik) en wij hadden nog wel zoveel regelen na de tuinrenovatie in 2014 (klik) in 2015 was ik nog vol enthousiasme (klik). Doch toegezegd is beloofd en wie weet motiveert het me teneinde komend jaar mijn leven te beteren. (Deze blog kan zijn dit best te bekijken op een pc ivm een heleboel foto’s.)

Hovenieren begint ieder jaar betreffende verticuteren aangaande dit gras en dit schoonmaken over een terrassen en een perken. Daar is weinig moois te gadeslaan nog behalve de sneeuwklokjes en die tuingast welke ik schrik heb aangejaagd met http://dueraiu8le.nation2.com/over-tuinieren-met-kinderen de hogedrukspuit. Je spuit niet ieder jaar allemaal ordelijk doch meteen was het erg benodigd. Dit is best zwaar werk. Je toepassing momenteel een waadpak dat je bij de Lidl kocht en het houdt me aardig droog, proper en lauw. Het voorbij komt daar ook niet uit doch ik voel me er immers stoer in.

Na het klussen kan zijn het tijd voor uitstippelen vervaardigen te maken en alle zakjes zaad via te nemen. Je zaai dit liefst zoveel mogelijk zelf maar vorig jaar maakte je een fout teneinde te vroeg op te starten. De beplanting werden te omvangrijk alvorens ze tot behalve konden na IJsheiligen. Je koop mijn moestuinzaaigoed bij De Jong doch toepassen dit wordt ook wel het over de Lidl. Een moestuinpotjes bij AH gaan voor mij veelal niet zo juist, zeker dit jaar heb je ze welhaast allemaal weggegeven met de buurkinderen.

Dit jaar dit spinazieoverschot doch eens wegwerken en mijn best verrichten voor de tomaten en courgettes en weer weleens boerenkool uitproberen. Uiteraard verder wat fleurige bloemen zaaien in een tinten die ik aantrekkelijk vind. Je heb dit jaar geen foto’s gemaakt van dat hele proces met zaaien en opkomen. Wellicht heeft dus de tuinmotivatie geen wortel geschoten maar dit kan verder gelegen beschikken over met de drukte doordat oudste het huis uit ging, een kamerswitch die het intern opleverde en mijn bezoek aan Berlijn.

Ook weet hield ik min ofwel meer een (winter)slaap de bloemen kwamen zeker wel. Je legde deze Irissen en Alium Moly (goudlook) vast op een foto om mijn tuinoverzicht op digituin bij te werken doch voor controle zojuist bleek het je dat nog niet gedaan heb. Het was dit jaar tevens een belangrijkste aanleiding dat ik tuinfoto’s maakte. Ik wilde mijn achtertuin tenminste digitaal op orde beschikken over, doch zelfs er ben je in gebreke gebleven.

De pioenen deden het het jaar erg goed en ik kocht rekjes om ze beter te steunen, doch welke dingen ogen niet op de foto. Een clematis deed verder buitengewoon hoofdhaar best om in dit fotogevlei te aankomen en het is gelukt zoals je hieronder voorbij komt.

Net bijvoorbeeld een uienbollen en een lupines (lupinen?) ons plekje op een digitale camera kregen. Je heb ook een meerdere fasen vastgelegd. Verschillende jaren droogde ik een uitgebloeide uienbollen n wel eens om daar in alsnog over na te kunnen genieten, maar het jaar niet.

Toen was het tijd om mijn slag te slaan bij de Lidl en op de markt teneinde hetgeen fleur in een achtertuin te bezorgen. Ik dien verder mijn zaaigoed uitgezet hebben maar daar kan ik geen foto’s aangaande terugvinden.

Maar die vrolijke potten werden af en toe geteisterd via vreselijk weer en het mijn enige tuinactie was vervolgens dit weggooien aangaande het overtollige mineraalwater net bijvoorbeeld in de zomer.

Een zomertijd kwam en mijn siererwten lieten hun veelkleurige bloemen merken. Een plant alleen vind ik iedere keer buitengewoon onooglijk onhandelbaar doch je geniet over een verschijning en kleur met een bloemen.

Mijn aankoop over vorig jaar verdiende bestaan naam ridderspoor door uitbundig te bloeien waardoor je weer ons aantrekkelijk plaatje kon schieten voor mijn digitale tuin. Ik had ondertussen alle tuinfoto’s in een map op mijn pc aangebracht en heb daar een screensaver aangaande geschapen opdat je ook in ervan mag plezier hebben.

En de moestuin? Je zullen je wellicht afvragen op welke manier het daar mee ging. Nou het ging maar matig daarmee. Pas toentertijd wij terugkwamen over vakantietrip medio augustus begon dit wat te geraken. Maar aanvankelijk moesten wij ons weer via de bergen onkruid heen worstelen teneinde allemaal weer een weinig op orde te krijgen. Rechts zie jouw een inderhaast anti een aangeschafte phlox waarover zo alsnog wat verdere.

We konden zelfs af en toe hetgeen oogsten. Ons maaltje aalbessen, kruisbessen, aardbeien of twee handen vol tomaten.

Maar het jaar sloeg tevens een buxusmot voor het toe en we togen tot de Intratuin vanwege hulp. Manlief paste bijzonder consequent de bestrijdingsmiddelen toe (3x herhalen) en zorgde voor een bemesting en je kamde de gehavende planten uit met een hark. We hebben het gered en ze doen het wederom maar je ben nieuwsgierig ofwel dat zo blijft want overal in een buurt ogen dode buxusbollen en je weet niet of die larven overleven en volgend jaar zichzelf weer op onze haag en bollen zullen storten teneinde hun buikje vol te schransen.

Bijoogst met ons kijk op aan de Intratuin was een aankoop van een afgeprijsde oppottafel welke ik en passent beitste in dezelfde kleur als de tuinkast (tegelijkertijd matchend betreffende een kleur over het huis). We hebben nl. geen schuurtje doch bewaren alle gereedschap in een compacte buitenkast en een machines in de garage.

Wederom kwam daar ons tijd van overvloedige neerslag en toen je op ons dag een tomaten inspecteerde was het aantal groene, rot en aangevreten zo omvangrijk het ik rigoureus de planten heb geruimd. Een oogst was slecht dit jaar maar wel werden wij beloond betreffende dit bijzondere exemplaar.

Tevens een paar eervolle vermeldingen oplopen deze planten welke je aanschafte voor een winkel in Alblasserdam Mijn Bloementuin. Beslist uitbundige planten hadden ze er en ze wisten verder waar ze het over hadden. Wij hebben in een voortuin witte phloxen en welke doen dit buitengewoon juist op de zware grond. Vanwege het roze perk voor schafte ik deze exemplaren aan. Ik kocht verder ons aardig plantje vanwege voor de voordeur het meerkleurige bloemen draagt. Een ene dag voorbij komt dit daar dor uit en een eerstvolgende dag uithangen er zomaar twintig nieuwe bloemen in. In de volksmond heet het postelein, maar de zondagse naam is Portulaca Grandiflora. Ik oogstte veel opmerkingen over deze vrolijke en dankbare plant welke ik bij de voordeur plaatste.

En toentertijd was het al alweer najaar geworden en kon manlief de druiven bevrijden uit een netten en oogsten. Dit waren erg lekkere en sappige exemplaren en we hadden er zoveel het deze er sap aangaande maakte en ook nog jam. Vanwege dit saprecept klik op deze plaats en een jam maakte hij overeenkomstig het recept vanwege aardbeienjam klik maar een jam was hetgeen te iel geworden. Blijkbaar verschilt dat zeker ieder vruchtsoort.

Ons zoveel weekends geleden was het schitterend herfstweer en toentertijd ben je na het hardlopen verleid teneinde nog eens flink in de achtertuin tekeer te gaan teneinde een boel winterklaar te maken.

Mijn lievelingsperk zag er weer eens foeilelijk uit. Na het besnoeien heb je enige beplanting alweer mogen herkennen en gemarkeerd betreffende een staak waardoor ik weet daar waar volgend jaar hetgeen denk mag geraken.

En tevens plantte ik een stek uit die ik aangaande mijn zus kreeg de Aucuba (maar je beseft ook niet welke variant). Ik tracht betreffende hetgeen bont blad en vroege bloeier een wintertuin ons wat fleuriger aanzicht te geven. Help me aub enigszins betreffende een namen.

Het snoeiafval met een Cotoneaster met een fleurige rooie besjes zette ik op tafel in huis en de rest bond je tezamen en legde het voor een schuifpui waardoor ik kan genieten met de vogels welke daar een besjes uit komen snoepen. Ik maak me zorgen aan de sering. Ik krijg er geen prima uiterlijk verdere in doch ik kan hem zeker niet straat doen daar ik ze plantte mits herinnering aan mijn mamma. dit waren haar lievelingsbloemen en je kocht ze vaak wegens haar verjaardag in juni. Beschikken over je het verder dat jouw aan bepaalde beplanting meer gehecht raakt vervolgens met verschillende?