Over cursus tuinieren voor beginners

Ons aangaande mijn blogvrienden beloofde je een tuinblog te schrijven. Meteen is de man ik kwestie beroeps uiteraard ik knijp hem ons weinig omdat 2017 was niet ‘dit jaar over de achtertuin’ net zo min ingeval 2016 (klik) en wij hadden nog wel zoveel organiseren na een tuinrenovatie in 2014 (klik) in 2015 was ik alsnog vol gedrevenheid (klik). Doch beloofd is toegezegd en wie weet motiveert het me om komend jaar mijn leven te beteren. (Deze blog is het best te bekijken op een pc ivm de vele foto’s.)

Tuinieren begint ieder jaar betreffende verticuteren aangaande dit gras en het schoonmaken van een terrassen en een perken. Er is weinig moois te gadeslaan alsnog uitgezonderd een sneeuwklokjes en die tuingast welke ik schrik heb aangejaagd met een hogedrukspuit. Je spuit ook niet ieder jaar alles schoon doch nu was dit heel nodig. Dit kan zijn best aanzienlijk werk. Je gebruik nu ons waadpak het je voor een Lidl kocht en het houdt me aardig droog, opgeruimd en lauw. Het voorbij komt er niet uit maar ik ervaar me er wel stoer in.

Na dit klussen kan zijn het tijd vanwege plannen produceren te vervaardigen en alle zakjes zaad door te nemen. Je zaai dit liefst zoveel mogelijk alleen doch vorig jaar maakte ik een fout om te vroeg op te starten. Een planten werden te omvangrijk voor ze naar buiten konden na IJsheiligen. Ik gebruik mijn moestuinzaaigoed voor De Jong maar behandeling dit wordt ook wel het met de Lidl. Een moestuinpotjes bij AH gaan bij mijzelf dikwijls niet zo goed, uiteraard het jaar heb je ze welhaast elkeen weggegeven aan een buurkinderen.

Dit jaar dit spinazieoverschot maar weleens wegwerken en mijn best verrichten vanwege een tomaten en courgettes en alweer eens boerenkool proberen. Allicht verder hetgeen fleurige bloemen zaaien in de kleurtjes welke je goed vind. Je heb het jaar geen foto’s gemaakt aangaande dat gehele proces over zaaien en opkomen. Mogelijkerwijs bezit dus een tuinmotivatie geen wortel geschoten doch het mag tevens gelegen hebben aan de drukte omdat oudste dit woonhuis uit ging, de kamerswitch welke dat intern opleverde en mijn kijk op aan Berlijn.

Verder weet hield je min of verdere een (winter)slaap de bloemen kwamen zeker wel. Ik legde deze Irissen en Alium Moly (goudlook) vast op de foto teneinde mijn tuinoverzicht op digituin voor te werken doch voor controle zojuist bleek dat je dat nog niet volbracht heb. Dat was dit jaar verder de voornaamste reden het ik tuinfoto’s maakte. Ik wilde mijn achtertuin tenminste digitaal op orde beschikken over, doch ook er ben je in gebreke gebleven.

De pioenen deden dit het jaar heel mooi en ik kocht rekjes teneinde ze beter te steunen, doch die dingen ogen niet op de foto. De clematis deed ook heel hoofdhaar best teneinde in dit fotogevlei te aankomen en het kan zijn gelukt zoals je hieronder ziet.

Precies zoals een uienbollen en de lupines (lupinen?) een plekje op een digitale camera kregen. Je heb ook een verscheidene fasen vastgelegd. Verschillende jaren droogde je een uitgebloeide uienbollen n wel eens om daar binnen nog aangaande na te mogen genieten, doch het jaar niet.

Toen was dit tijd om mijn slag te slaan bij de Lidl en op een markt teneinde hetgeen fleur in een achtertuin te leveren. Ik dien verder mijn zaaigoed uitgezet beschikken over maar daar kan ik geen foto’s aangaande achterhalen.

Doch welke vrolijke potten werden af en toe geteisterd via vreselijk wederom en dit mijn enige tuinactie was vervolgens dit weggooien betreffende het overtollige water net zoals in de zomer.

Een zomertijd kwam en mijn siererwten lieten hun veelkleurige bloemen gadeslaan. De plant zelf vind je altijd erg afstotend onhandelbaar doch ik geniet van de vorm en kleur aangaande een bloemen.

Mijn aanschaf betreffende vorig jaar verdiende bestaan titel ridderspoor door uitbundig te bloeien opdat ik weer een aantrekkelijk plaatje kon schieten voor mijn digitale tuin. Ik had ondertussen al die tuinfoto’s in een map op mijn pc geplaatst en heb er ons screensaver met gemaakt waardoor ik verder in ervan mag genieten.

En de moestuin? Je zullen jouw wellicht afvragen op welke manier het er mee ging. Nou dit ging maar matig daarmee. Pas toen wij terugkwamen over reis medio augustus begon het hetgeen te geraken. Doch in het begin zouden wij ons wederom door een bergen onkruid heen worstelen om allemaal wederom ons weinig op orde te krijgen. Rechts zie je ons inderhaast tegen een aangeschafte phlox waarover zo alsnog wat verdere.

We konden ook af en toe hetgeen oogsten. Een maaltje aalbessen, kruisbessen, aardbeien ofwel twee handen vol tomaten.

Doch dit jaar sloeg verder een buxusmot voor ons toe en wij togen naar een Intratuin wegens hulp. Manlief paste bijzonder consequent de bestrijdingsmiddelen toe (3x herhalen) en http://zybbs.org/amuloswl2g/post-tips-over-tuinieren-42772.html zorgde vanwege een bemesting en ik kamde de gehavende beplanting uit betreffende een hark. We hebben het gered en ze verrichten dit weer maar ik ben nieuwsgierig of dat zo blijft want overal in de omgeving ogen dode buxusbollen en ik weet ook niet ofwel die larven overleven en volgend jaar zich alweer op onze haag en bollen zullen storten om hun buikje vol te nuttigen.

Bijoogst van ons neem een kijkje met de Intratuin was de aankoop met ons afgeprijsde oppottafel welke ik en passent beitste in dezelfde kleur als een tuinkast (daarnaast matchend betreffende de kleur over het woonhuis). We beschikken over nl. nauwelijks schuurtje maar bewaren al die gereedschap in ons compacte buitenkast en een apparaten in een garage.

Weer kwam daar ons tijdperk van overvloedige regen en destijds ik op een dag een tomaten inspecteerde was de hoeveelheid groen, rot en aangevreten zo groot het je rigoureus de beplanting heb geruimd. De oogst was slecht het jaar maar wel werden we beloond betreffende dit speciale exemplaar.

Tevens 2 eervolle vermeldingen oplopen die beplanting die je aanschafte bij ons webwinkel in Alblasserdam Mijn Bloementuin. Zeker uitbundige planten hadden ze daar en ze wisten verder waar ze het aan hadden. We beschikken over in de voortuin witte phloxen en die doen dit erg echt op de zware vloer. Wegens het roze perk achter schafte je deze exemplaren met. Je kocht tevens ons aardig plantje wegens bij een voordeur het meerkleurige bloemen draagt. De ene dag ziet het er dor uit en de volgende dag zitten er ineens twintig nieuwe bloemen in. In een volksmond opgewonden dit postelein, doch de zondagse benaming kan zijn Portulaca Grandiflora. Ik oogstte heel wat opmerkingen aan die vrolijke en dankbare plant welke ik voor een voordeur plaatste.

En destijds was het al wederom najaar geworden en kon manlief een druiven bevrijden uit een netten en oogsten. Dit waren erg lekkere en sappige exemplaren en we hadden daar zoveel het deze daar sap betreffende maakte en ook nog jam. Voor het saprecept klik hier en de jam maakte deze in overeenstemming met ons recept wegens aardbeienjam klik maar een jam was wat te iel geworden. Blijkbaar verschilt dat toch per vruchtsoort.

Ons paar weekends geleden was het beeldschoon herfstweer en toentertijd ben ik na dit hardlopen verleid teneinde alsnog weleens flink in de tuin tekeer te kunnen teneinde een boel winterklaar te maken.

Mijn lievelingsperk zag daar alweer eens foeilelijk uit. Na het knippen heb ik enige beplanting alweer mogen herkennen en gemarkeerd betreffende ons staak opdat ik beseft daar waar volgend jaar hetgeen denk mag worden.

En ook plantte ik ons stek uit die ik met mijn zus kreeg de Aucuba (maar je weet niet welke variant). Ik tracht met wat bont blad en vroege bloeier een wintertuin ons hetgeen fleuriger aanzicht te melden. Help me aub een momentje betreffende de namen.

Dit snoeiafval van een Cotoneaster betreffende de fleurige rode besjes zette je op tafel in woonhuis en een rest bond ik tezamen en legde dit wegens een schuifpui zodat ik mag genieten met een vogels welke daar een besjes uit komen snoepen. Je maak me wensen over de sering. Je heb daar nauwelijks juiste vorm meer in maar ik mag hem toch niet weg doen omdat je ze plantte mits herinnering aan mijn ma. dit waren hoofdhaar lievelingsbloemen en ik kocht ze vaak vanwege hoofdhaar verjaardag in juni. Beschikken over je het ook dat jouw met bepaalde planten verdere verknocht raakt dan met overige?